Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Be prepared

Ken je dat? Dat je een belangrijk gesprek hebt voor je werk, maar dat je eigenlijk helemaal niet goed bent voorbereid? Omdat het dagelijkse leven even ‘in de weg’ zat? En dat je wel eens kansen mist, omdat je je ‘huiswerk’ niet goed hebt gedaan?

Nu zijn er verschillende manieren om je voor te bereiden voor een belangrijk gesprek of een belangrijke gebeurtenis. Gaat het bv. om een gesprek dat je hebt hebt met een prospect, dan kun je je van tevoren verdiepen in het bedrijf en in de persoon met wie je het gesprek hebt. Voor een sollicitatiegesprek geldt hetzelfde.

Dit is een voorbereiding die aan te raden is, maar is niet de voorbereiding waar ik het over wil hebben. De voorbereiding die ik bedoel zit in jezelf en zit in de kracht van het visualiseren. 95% van je gedrag en resultaten komen voort uit je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn stuurt jou dus ook tijdens een gesprek. Doordat het onderbewuste in beelden denkt, is het goed om je visueel voor te bereiden op het gesprek. Je kan dit doen door een voorstelling te maken van het gebouw en de persoon die tegenover je zit. Maar nog belangrijker is om een beeld te scheppen van het gesprek zelf en de gewenste uitkomst daarvan. Bij mij is het zo dat ongeveer 8 op de 10 gesprekken ook daadwerkelijk de uitkomst hebben die ik heb gevisualiseerd.

Hoe dit kan? Je onderbewuste gaat altijd op zoek naar wat je van tevoren hebt gevisualiseerd. Dit is waarom Tiger Woods altijd zijn parcours en golfslagen visualiseerde voordat hij de speelde en hier zijn succes aan heeft toegeschreven. J. Nesmeth zat jarenlang gevangen in Vietnam. In een kleine ruimte, afgesneden van ieder contact en fysieke activiteit, bracht hij zijn tijd door met het tot in de diepste details visualiseren van fictieve golfpartijen. Nesmeth was voor zijn gevangenschap een middelmatige golfspeler, maar toen hij na zeven jaar gevangenschap weer ging golven bleek dat zonder fysieke training, zijn handicap was verlaagd naar 2! In de literatuur zijn talloze vergelijkbare voorbeelden en onderzoeken hierover te vinden.

Een goede voorbereiding zit dus mijns inziens het meest in het visualiseren van de uitkomst van je gesprek. Voel daarbij hoe jij je zou voelen als het gewenste resultaat er al is. Gevoel en beeld dringen door in je onderbewuste in tegenstelling tot kennis, dat in je bewuste wordt opgeslagen.

Zelf heb ik een leuk voorbeeld uit eigen ervaring. Laatst organiseerde War Child een benefiet avond voor zijn business partners. Omdat mijn bedrijf Cupbliss dankzij onze klanten veel doneert aan War Child was ik hiervoor uitgenodigd. Het leek me zo gaaf om tijdens deze avond Cupbliss onder de aandacht te mogen brengen. Helaas was er geen gelegenheid in het programma hiervoor, maar kon ik wel wat bekertjes sponsoren waar de gasten tijdens de avond uit konden drinken. Nu was dit al leuk, maar ik wilde zo graag onder de aandacht brengen dat de cups niet alleen leuk zijn, maar dat een groot deel van de winst naar goede doelen gaat. Dus visualiseerde ik een moment in de avond waar ik over Cupbliss kon spreken en liet het verder los. Lang verhaal kort: Totaal onverwachts kreeg ik tijdens de avond het woord om een heel andere reden, maar kreeg ik daardoor de gelegenheid te vertellen was Cupbliss is en wat het doet. En kreeg ik ook nog de gelegenheid Stedman Graham, de keynote speaker van die avond en de man van mijn grootste inspiratiebron Oprah Winfrey, een brief te overhandigen voor Oprah. Die ik had als ultieme voorbereiding geschreven, zonder ook maar te weten of ik die ook daadwerkelijk zou kunnen geven. Een fantastische avond dus, mede mogelijk gemaakt door mijn visualisaties.

Nog niet overtuigd? Probeer het eens en begin klein, je zal verbaasd staan van het effect!

Overzicht blogs

Utrecht
KVK: 61165611
BTWnummer: NL001477824B06
Rekeningnummer: NL64 INGB 0006608448

RinTske Advies & Training
Copyright © 2021 RinTske Advies & Training
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren