Sales Improvement Program


Wist je dat 95% van je gedrag en resultaten wordt gecontroleerd door je Onderbewuste? Heb je daar wel eens bewust bij stil gestaan?

Dit betekent ook dat de resultaten die je in de verschillende aspecten van je leven ervaart gedicteerd worden door je Onderbewuste. In je Onderbewuste ‘wonen’ jouw paradigma’s. Paradigma’s zijn een verzameling van gewoonten en innerlijke overtuigingen die je hebt opgebouwd vanaf het moment dat je geboren bent. Wat mij verbaast en blijft verbazen is dat we nauwelijks met kennis over het Onderbewuste in aanraking komen. Terwijl het dus 95% van je gedrag en resultaten beïnvloedt.

We zijn gewend op school en tijdens onze studie enorm veel kennis te vergaren. Kennis die je allemaal opslaat in je Bewuste. Kennis die je misschien wel kan weergeven tijdens een tentamen, maar niet altijd in praktijk kan brengen. Iedereen kent wel een voorbeeld van de succesvolle businessman die zijn school nooit heeft afgemaakt (Richard Branson) of de veelbelovende student die cum laude afstudeerde en al jaren werkloos thuis zit. Kennis is dus niet altijd bepalend voor de resultaten in je leven, want als er een negatief paradigma in de weg zit, brengt al die kennis je helemaal niets.

Hoe vaak hoor je niet dat bedrijven klagen over het lage rendement van duurbetaalde sales- of managementtrainingen. Deelnemers slaan de nieuw verkregen kennis op, maar het merendeel kan de kennis niet in praktijk brengen. De resultaten en het gedrag van de deelnemers veranderen niet. Waarom? Door jouw eigen beperkende paradigma’s kan je de nieuw verkregen kennis niet implementeren. Alles wat namelijk niet in harmonie is met je eigen paradigma’s dringt niet door in je Onderbewuste, waardoor je resultaten dus gelijk blijven.

Stel je hebt een salesfunctie en je hebt altijd al moeite met het ‘closen’ van een deal. Je volgt salestraining na salestraining, waar haarfijn wordt uitgelegd welke vaardigheden je moet inzetten om te ‘closen’ bij een klant. Je slaat de kennis op, blij dat je tools in handen hebt, maar de eerstvolgende keer dat je tegenover de klant zit en zou moeten ‘closen’ slaat de angst je weer om het hart en laat je het moment voorbij gaan. Je paradigma: “Ik kan niet ‘closen’ heeft het overgenomen.

Om je resultaten te veranderen zal je dus moeten door dringen tot je Onderbewuste. Daar moeten je negatieve paradigma’s worden bijgesteld en ge-reset. Het is dus heel belangrijk om te leren hoe het Onderbewuste werkt. En hoe je paradigma’s kan veranderen. Hoe mooi is het, dat als je een paradigma reset, je leven en je resultaten significant mee veranderen. En het resultaat is blijvend! Dat is dus 100% rendement!

Graag begeleid ik het salesteam naar betere resultaten. Vanuit mijn eigen ervaring in het salesvak, maar nog belangrijker, vanuit mijn ervaring met het resetten van paradigma’s en het krijgen van meer succes en resultaten. Dit doe ik vanuit een basistraining over paradigma’s. Gevolgd door een salestraining van een halve dag die ingaat op je eigen persoonlijkheid als sales manager en op jouw salesdoelen. Daarna is er de mogelijkheid tot individuele coaching. Dit houdt je scherp en helpt je de nieuw opgedane kennis te implementeren in je werk. Je kan zelf aangeven of je extra coaching wilt en hoe frequent.

Na een half jaar volgt een verdiepingsdag met evaluatie.

Kerndoelen basistraining:

Meer inzicht in jezelf en je beperkende overtuigingen (paradigma’s)
Opheffen van je blokkades
Loslaten van datgene wat je niet kan veranderen
Focus op waar je mogelijkheden liggen
Focus op waar je energie van krijgt
Focus en plannen van succes
Terugdringen van stressfactoren


Kerndoelen salestraining:

Mind-set is everything!
Sales is makkelijk en fun!
Reset je overtuigingen over de economie, de markt en de concurrentie
Helderheid over jouw kracht als salesmanager
Stel je doelen helder (niet vanuit de cijfers, maar vanuit jouw ambitie)
Afwijzing bestaat niet!


Programma

Basistraining + Opdrachten (2 dagdelen)
Specifieke salestraining + Opdrachten (1 dagdeel)
Persoonlijk paradigma coachingsgesprek (op aanvraag)
Persoonlijk paradigma coachingsgesprek (op aanvraag)
Persoonlijk paradigma coachingsgesprek (op aanvraag)
Herhalingstraining + meten resultaten (1 dagdeel)

Neem contact op