06 39 45 52 93          info@rintske.nl        

Be prepared

Ken je dat? Dat je een belangrijk gesprek hebt voor je werk, maar dat je eigenlijk helemaal niet goed bent voorbereid? Omdat het dagelijkse leven even ‘in de weg’ zat? En dat je wel eens kansen mist, omdat je je ‘huiswerk’ niet goed hebt gedaan?

Nu zijn er verschillende manieren om je voor te bereiden voor een belangrijk gesprek of een belangrijke gebeurtenis. Gaat het bv. om een gesprek dat je hebt hebt met een prospect, dan kun je je van tevoren verdiepen in het bedrijf en in de persoon met wie je het gesprek hebt. Voor een sollicitatiegesprek geldt hetzelfde.

Dit is een voorbereiding die aan te raden is, maar is niet de voorbereiding waar ik het over wil hebben. De voorbereiding die ik bedoel zit in jezelf en zit in de kracht van het visualiseren. 95% van je gedrag en resultaten komen voort uit je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn stuurt jou dus ook tijdens een gesprek. Doordat het onderbewuste in beelden denkt, is het goed om je visueel voor te bereiden op het gesprek. Je kan dit doen door een voorstelling te maken van het gebouw en de persoon die tegenover je zit. Maar nog belangrijker is om een beeld te scheppen van het gesprek zelf en de gewenste uitkomst daarvan. Bij mij is het zo dat ongeveer 8 op de 10 gesprekken ook daadwerkelijk de uitkomst hebben die ik heb gevisualiseerd.

Hoe dit kan? Je onderbewuste gaat altijd op zoek naar wat je van tevoren hebt gevisualiseerd. Dit is waarom Tiger Woods altijd zijn parcours en golfslagen visualiseerde voordat hij de speelde en hier zijn succes aan heeft toegeschreven. J. Nesmeth zat jarenlang gevangen in Vietnam. In een kleine ruimte, afgesneden van ieder contact en fysieke activiteit, bracht hij zijn tijd door met het tot in de diepste details visualiseren van fictieve golfpartijen. Nesmeth was voor zijn gevangenschap een middelmatige golfspeler, maar toen hij na zeven jaar gevangenschap weer ging golven bleek dat zonder fysieke training, zijn handicap was verlaagd naar 2! In de literatuur zijn talloze vergelijkbare voorbeelden en onderzoeken hierover te vinden.

Een goede voorbereiding zit dus mijns inziens het meest in het visualiseren van de uitkomst van je gesprek. Voel daarbij hoe jij je zou voelen als het gewenste resultaat er al is. Gevoel en beeld dringen door in je onderbewuste in tegenstelling tot kennis, dat in je bewuste wordt opgeslagen.

Zelf heb ik een leuk voorbeeld uit eigen ervaring. Laatst organiseerde War Child een benefiet avond voor zijn business partners. Omdat mijn bedrijf Cupbliss dankzij onze klanten veel doneert aan War Child was ik hiervoor uitgenodigd. Het leek me zo gaaf om tijdens deze avond Cupbliss onder de aandacht te mogen brengen. Helaas was er geen gelegenheid in het programma hiervoor, maar kon ik wel wat bekertjes sponsoren waar de gasten tijdens de avond uit konden drinken. Nu was dit al leuk, maar ik wilde zo graag onder de aandacht brengen dat de cups niet alleen leuk zijn, maar dat een groot deel van de winst naar goede doelen gaat. Dus visualiseerde ik een moment in de avond waar ik over Cupbliss kon spreken en liet het verder los. Lang verhaal kort: Totaal onverwachts kreeg ik tijdens de avond het woord om een heel andere reden, maar kreeg ik daardoor de gelegenheid te vertellen was Cupbliss is en wat het doet. En kreeg ik ook nog de gelegenheid Stedman Graham, de keynote speaker van die avond en de man van mijn grootste inspiratiebron Oprah Winfrey, een brief te overhandigen voor Oprah. Die ik had als ultieme voorbereiding geschreven, zonder ook maar te weten of ik die ook daadwerkelijk zou kunnen geven. Een fantastische avond dus, mede mogelijk gemaakt door mijn visualisaties.

Nog niet overtuigd? Probeer het eens en begin klein, je zal verbaasd staan van het effect!

Overzicht blogs

 • 13/12/2022
  Je Onderbewuste

  Je onderbewuste

  Wist je dat 95% van je gedrag en resultaten wordt gecontroleerd door je Onderbewuste? Dat is nogal wat, vind je niet?

  Dit betekent ook dat de resultaten die je in de verschillende aspecten van je leven ervaart gedicteerd worden door je Onderbewuste. In je Onderbewuste ‘wonen’ jouw paradigma’s. Paradigma’s zijn een verzameling van gewoonten en innerlijke overtuigingen die je hebt opgebouwd vanaf het moment dat je geboren bent. Wat mij verbaast en blijft verbazen is dat we nauwelijks met kennis over het Onderbewuste in aanraking komen. Terwijl het dus 95% van je gedrag en resultaten beïnvloedt.

  We zijn gewend op school en tijdens onze studie enorm veel kennis te vergaren. Kennis die je allemaal opslaat in je Bewuste. Kennis die je misschien wel kan weergeven tijdens een tentamen, maar niet altijd in praktijk kan brengen. Iedereen kent wel een voorbeeld van de succesvolle businessman die zijn school nooit heeft afgemaakt (Richard Branson) of de veelbelovende student die cum laude afstudeerde en al jaren werkloos thuis zit. Kennis is dus niet altijd bepalend voor de resultaten in je leven, want als er een negatief paradigma in de weg zit, brengt al die kennis je helemaal niets.

  Hoe vaak hoor je niet dat bedrijven klagen over het lage rendement van duurbetaalde sales- of managementtrainingen. Deelnemers slaan de nieuw verkregen kennis op, maar het merendeel kan de kennis niet in praktijk brengen. De resultaten veranderen niet. Waarom? Door jouw eigen beperkende paradigma’s kan je de nieuw verkregen kennis niet implementeren. Alles wat namelijk niet in lijn is met je eigen paradigma’s dringt niet door in je Onderbewuste, waardoor je resultaten dus gelijk blijven.

  Stel je hebt een salesfunctie en je hebt altijd al moeite met het ‘closen’ van een deal. Je volgt salestraining na salestraining, waar haarfijn wordt uitgelegd welke vaardigheden je moet inzetten om te ‘closen’ bij een klant. Je slaat de kennis op, blij dat je tools in handen hebt, maar de eerstvolgende keer dat je tegenover de klant zit en zou moeten ‘closen’, slaat de angst je weer om het hart en laat je het moment voorbij gaan. Je paradigma: “Ik kan niet ‘closen'” heeft het overgenomen.

  Om je resultaten te veranderen zal je dus moeten door dringen tot je Onderbewuste. Daar moeten je negatieve paradigma’s worden bijgesteld en ge-reset. Het is dus heel belangrijk om te leren hoe het Onderbewuste werkt. En hoe je paradigma’s kan veranderen. Hoe mooi is het, dat als je een paradigma reset, je leven en je resultaten significant mee veranderen. En het resultaat is blijvend! Dat is dus 100% rendement!

  Ik help je graag bij het re-setten van je paradigma’s. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het mijn leven volledig heeft getransformeerd. Dat mijn resultaten waanzinnig zijn! En dat ik daardoor zoveel voldoening ervaar in mijn werk en leven. Dat gun ik echt iedereen!

  Lees meer

Utrecht
KVK: 61165611
BTWnummer: NL001477824B06
Rekeningnummer: NL64 INGB 0006608448

RinTske Advies & Training


     06 39 45 52 93

  info@rintske.nl

Copyright © 2022 RinTske Advies & Training